Подпалвачът на павилиона в Смолян ще чака делото зад решетки. Окръжният съд потвърди взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 33-годишния мъж. Решението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване.
Както вече писахме, мъжът изминал 520 километра, за да извърши палеж в Смолян. 33-годишният платил 100 лева на свой познат да го закара с автомобил от Добрич до областния родопски град с мотив, че искал да посети роднини. Пристигнали в полунощ на 8 януари и… в момента подпалвачът е в ареста. Той е привлечен като обвиняем за това, че на тази дата около 00,01 часа, в Смолян, е запалил метален павилион и имущество със значителна стойност, собственост на едноличен търговец.
Установено е, че на 7 януари обвиняемият тръгнал от Добрич за Смолян, като помолил свой познат да го закара с лекия си автомобил. За услугата му платил 100 лева. Двамата спрели за кратка почивка в Пловдив. Тогава мъжът поискал от шофьора да го закара до Смолян, където щял да посети свои близки. Към полунощ пристигнали в града. Обвиняемият посочил на водача къде да спре и поискал да го изчака. Той взел раницата си, в която имало запалително вещество, и се отправил към метален павилион за парфюмерия и козметични продукти. След пет-десет минути се върнал в автомобила, но с различни дрехи, като по ръцете имал наранявания, причинени от изгаряне. След оперативно-издирвателни мероприятия от полицейски служители от ОД на МВР – Смолян, подпалвачът е издирен и задържан на 10 януари 2020 г. с постановление на прокурор за срок до 72 часа. По делото се извършват процесуално-следствени действия, като се изясняват причините за палежа, посочиха от прокуратурата.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I