„Знаете ли какво направи защитничка на кучетата след като разбра, че в магазина ми в кутията за средства за едно бездомно животно нямаше пари? Буквално получи нервен срив и вдигна скандал защо нямало събрани пари. Едва ли не ме обвини, че аз съм виновна, че хората не оставяли пари за нея“. Разказ на собственичка на търговски обект в Родопите, решила да помогне за каузата „Пари за бездомните кучета“.
„Казаха ми, че трябва да имам отворена банкова сметка за дарения иначе не мога да стана доброволец. Аз купувах кучешка храна и одеалца за приюта и ги носих там. Не можело така“. Разказ на доброволка.
„Идват всеки месец с жалби за наранени улични кучета и ни карат едва ли не да линчуваме хората, отговорни за наранените животни“. Разказ на полицай в Родопите.
„Ние не сме неправителствена организация. Отчитаме парите всеки месец, но не е ваша работа пред кого. Нямате право да ни задавате такива въпроси. Всъщност, ние сме организация, но не е ваша работа…“. Разказ на защитничка на кучета от Родопите.
Почти всяка от шепата жени, занимаващи се с подобна дейност, има открита сметка. Пари за кучетата могат да се пращат от различни компании, дори по транспортни такива. Няма никаква отчетност.
„Такива жени, дори нямат домашен любимец в домовете си. Обикалят по улиците и снимат изпаднали в беда животни. След това публикуват снимките и банковата сметка. Кой колко е пратил и за какво се използват парите не се знае“, разказва бивш доброволец, подпомагал кучета и кучкарски уж „организации“ в Родопите.
Сдруженията нямат сайт, разчитат единствено на фейсбук групи. В момента, в който някой си позволи да зачекне темата за отчетността на средствата от дарения, настава истински вой. Но не от животни, а от въпросните жени. Които са готови да обвинят всеки във всички прегрешения само и само да се отклони фокуса на вниманието от тях. „Организациите“ разчитат на евро от различни хора в цяла Европа.
„Някой знае ли със сигурност колко пари се събират за една сълзлива история на едно улично куче? Аз към давал лично по 50-100 лева на една събирачка на средства, няколко пъти. Дори отидох до дома й, на етажа, защото не благоволи дори да слезе пред блока си. Аз съм дал толкова, Гюнтер от Германия обаче е пратил 200 евро, Хелга от Швеция е дала 300 евро. Пред кого се отчита дамата?“, споделя родопчанин.
В същото време Родопите са регионът в страната с в пъти повече заразени от кучешка тения хора.
Куче на предела на живота си, сляпо. Блъснато от влак в Източните Родопи. Намерено от рибари и лекувано от кучкарска „фондация“. В хода на разследването, по релсите, на мястото на инцидента, бяха намарени козина и кръв от животното. Версията във фейсбук: Кучето е било с избодени очи от изверг, краката му били отрязани с резачка.
След разследването се появи и нова официална версия от страна на „кучкарките“: Опасенията ни се потвърдиха, кучето е било системно бито с метална тръба.
Разследването на полицията: Блъснато от влак.
Версията с влака обаче не пълни банкови сметки…
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I