„Апостоле, трябваш ни днес“, „Заветите на Апостола“, „Саможертвата на Апостола“. И какви ли още не глупотевини. Някакви теми за есета, през които учениците в България да прогледнат. И да видят… алчност, корупция, далавери, кражби? Не, а по-скоро да опишат красотата на идеала, заради награди. А преждеизброените „ценности“ на битието са достатъчна тема. Чийто кратък анализ е в едно изречение. Но кой ли ще се досети, награди няма. Призът е достойно съществуване с високо вдигната глава, но заплювана от измекярите на съвремието. Защото девизът от време оно е „който не краде, майка му да умре“.
Това, мили даскали, деца, родители, политици и кандидат-пандизчии, е резюмето. Увод, теза и заключение.
Не мъчете с фентъзи подопечните си. Не се сещайте за Апостола два пъти годишно с безумните глупости за заглавия на есета, разкази и други повествования. Покажете им истината и ги направете отражение. Защото огледалото винаги дава обратен образ. Контрирайте гноясалата рана, наречена общество. Обяснете тефтера на Апостола и речете, че плесницата е по-важна от примиреността. Че болките са сладки, когато водят до смъртта в името на мечтите.
Нито един велик човек не е доживял да види химерите си.
Не им вменявайте, че като рекат красивите думи за Апостола и позират с грамотата от конкурса, а после цял живот навеждат глави, това е нещо невероятно…
Целият текст четете в петъчното издание на „Родопи voice“!
И още от темите в новия брой на вестник №1 в региона:

-10 месеца „изчисления“ по делото „Местан“?!

-Време за бесило… Левски щеше да емигрира заради нашата „свобода“!

-Търкането на мечти – масов спорт в Родопите:
Тъжно! Последната надежда била в… билетчетата!

-Мисирки и порноактриси, изгарящата „любов“

-9 кредитори чакат пари от фамилията на Роко

-Ревност, „изневяра“, шамар – цената е 80 лева

-Кражби, далавери, алчност и… едни есета за Апостола

-„Желязната лейди“, която зададе професионалния тон за
24smolian.com
Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I