Община Смолян продължава с изпълнението на проект „Предоставяне на услуги за ранно детско развитие в община Смолян“, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. Беше подписано допълнително споразумение към  Договора за удължаване на проекта до 31 декември т.г. До момента от услугите, предоставяни в центъра, са се възползвали 1 107 деца и 283 семейства.
Те ще продължават да  се предоставят в Общностния център – Смолян, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки свързани с превенция на разпространението на COVID-19 и опазване здравето на потребителите и персонала.
Обща цел на проекта е превенция на социалното изключване и намаляване бедността сред децата от община Смолян чрез предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие, насочени към деца до 7-годишна възраст и техните родители.
До момента по проекта са се предоставяли и продължават да се предоставят услуги за оказване подкрепа на родителите и подпомагане на децата до 7-годишна възраст във всички области на развитие, а именно: ранна интервенция на уврежданията,  индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания, допълнителна подготовка за равен старт в училище и здравна консултация за деца.
Целта е чрез изпълнението на проекта да се обхванат  900 деца и поне 450 семейства.
Срокът за изпълнение на проектното предложение се променя от 41 месеца на 53 месеца като планираният край на дейностите и услугите е до 31.12.2020 г.
Общата стойност на проекта възлиза на 815 573,00 лв.
На снимката: Общностният център
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I