Двустранни декларация на границите при влизане в Гърция и Сърбия ще попълват пътуващите. Румънското правителство е в оставка и силно се надяваме да вземат решение, което да е в унисон с решението, което взехме с Гърция и Сърбия, така че да махнем 14-дневната карантина от 1 юни. Това заяви на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов след четиристранната среща между България, Гърция, Румъния и Сърбия, която се проведе днес по-рано чрез видеоконферентна връзка и по инициатива на премиера Бойко Борисов. По-късно от МВнР уточниха, че датата важи само за бизнес, семейни и хуманитарни пътувания, докато туристите ще може да се предвижват свободно от 15 юни.
Българският министър-председател заедно с президента на Сърбия Александър Вучич, премиерите на Гърция Кириакос Мицотакис и на Румъния Лудовик Орбан обсъдиха облекчаване на мерките при пътувания на гражданите на всяка една от четирите страни на територията на другите три държави в пандемията от COVID-19. 
Максимално семпли ще са тези декларации, имена, адреси, телефони и че пътуващите не са носители на коронавирус, стана ясно още от думите на премиера.
Сега външните министри и министрите на туризма на Гърция, Румъния,  Сърбия и България ще уеднаквят критериите за движение между страните.
При премерен риск правим всичко възможно да заработят все повече системи, за да удържим икономическото положение, заяви Борисов и добави, че се обмисля отварянето на всички ресторанти на 1 юни, по примера на Гърция. В южната ни съседка заведенията ще отворят врати на 15 юни.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I