Последните два обявени случая на коронавирус в Смолянско са заличени. При пристигане на официалните протоколи от изследванията и при направени повторни проби се е оказало, че двамата мъже не са заразени с коронавирус.
Става въпрос за международен шофьор от региона и жител на Неделино.
Пробите им са били отрицателни. Ще бъде снета карантината от техните близки, а те се лекуват за пневмония. Това съобщи д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ-Смолян.
Тя обобщи, че досега регистрираните с Ковид-19 в областта са 40, от тях 21 мъже и 19 жени. В Смолянска община са били 26 души, Чепеларе-5, Девин-4, Неделино -2, Мадан-2, Рудозем-2 и Доспат-1. Средната възраст на заболелите е 50 години, а за страната е 68.
Към момента активните болни са 7. Заразяването е ставало при контакт с позитивен, от Кардиологично отделение, завърнали се от чужбина и от курорта Пампорово.
Първата седмица след 18 март заболелите са били трима души. Втората седмица – 11, третата- 3, четвъртата-10, петата- 5, шестата-3, седмата-3 и осмата – 2. Най-големият пик на заразени е от 10 до 16 април, седмицата преди Великден, посочи д-р Кубатева, когато случаите са били 10. Спад на заразените се наблюдава след 24 април.
Карантираните за периода са над 1300. Направените писиар тестове са 850, а бързите тестове 806. 
В областта заболяемостта е била 4 на 10 000 при 3,2 на 10 000 за страната. Областният управител Недялко Славов посочи, че областта е на 11 място по този показател.
Пробите, взети в социалните домове в Петково и Ровино ,са отрицателни, което е добра новина.   
24rodopi.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. То и много други сигурно не са били.Ама като им трябва бройка....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I