Едва ли някой е очаквал развитието на тази календарна година да протече така. Спортните ограничения успяхва да внесат много смут в света, но доказаха и нещо друго - човек може да се адаптира към абсолютно всяка ситуация и след като публиката не можеше да се събира на стадиона и да подкрепя своите любимци, спортът реши да обърне сценария и да отиде при тях. Оказа се, че милиони зрители са имали възможността да станат част от световната спортна сцена и по този начин да открият достатъчно вълнуващи преживявания, при това в уюта на дома. Ето някои интересни иновации, които предложиха достатъчно адреналин под формата на виртуални изяви:
Ако се опитате да организирате състезание между звездите от всички спортове, най-вероятно ще осъзнаете колко сериозна и невъзможна мисия е това. Първо ще имате нужда от писта, след това ще трябва да проверите графика на всеки състезател, трябва да осигурите болидите, да гарантирате достатъчно голяма публика и освен това да сте сигурни, че всеки играч е съгласен да участва.
Поради динамиката на моторните спортове е почти невъзможна мисия. Решение се намери и много скоро голяма част от пилотите на Формула 1, някои легенди на Indy 500 и дори добре познатите професионални геймъри. Лица като Макс Верстапен, също присъстваха на състезанието, а резултатът от този формат наистина грабна вниманието на публиката. Оказа се, че резултатът наистина може да е много забавен и приятен, след като зрителите са навъртели повече от 12.1 милиона минути в интернет пространството, а голяма част от почитателите са оставили около 30 000 коментара.
Какво по-забавно има от това, особено след като този път не говорим за политика и генериране на печалби, а за шофиране, за удоволствието и тръпката от карането, макар и на спортен симулатор. Все пак точно това е красотата на спорта. И нека не забравяме, че докато пилотите се забавляваха с професионалните геймъри, които често практикуват техния занаят с джойстик, Шарл Льолкер от Ferrari заявява, че единствената разлика е липсата на болката в мускулите, всичко останало е твърде истинско и твърде реално.
И ако един състезателен формат може да се случи толкова лесно, защо да не се използват всички възможности. Станахме свидетели на MotoGP виртуално състезание, което между другото също спечели някои много важни победи, включително и около 7 милиона минути, изгледани през очилата за виртуална реалност. И ако си мислите, че букмейкърите са почивали, грешите! Букмейкъри като Palms Bet не само предлагаха възможност за залози но и включиха специална палмс бет бонус секция за феновете си, предлагайки максималното адреналинно изживяване! По този начин всички можеха да бъдат част от спортната виртуална драма.
Магията на виртуалните спортове наистина разкрива една уникална истина - когато всичко се прави с много любов за феновете, резултатът изобщо не закъснява. През изминалите два месеца се проведе и специален FIFA виртуален турнир и отбори като Red Bull Salzburg номинираха бързо звездата на Австрия - Серкан Голд да ги представлява в европейското дерби. Включиха се и много други геймъри, а всички приходи отидоха за благотворителност. Испанците също проведоха такъв виртуален турнир и Марко Асенсио от Реал Мадрид успя да помогне на геймърите да изведат отбора до победа, а зрителският интерес изобщо не беше скромен - 170 000 души.
Животът не мина без драми и във виртуалния триатлон, който се проведе на 5 април. Оказа се, че много професионални атлети се включиха в играта, включително Миранда Карфрай, която може да бъде видяна в реалния спортен свят да препуска със своя велосипед за победата. Забавен момент от преживяването беше намесата на съпруга ѝ, който напусна стаята, за да донесе трофеи и да мотивира своята съпруга.
 Тим О'Донъл се препъна в кабела, спря за кратко време участието ѝ, след това се извини и коства няколко позиции, но по-важното е, че забавлението беше гарантирано и мнозина станаха свидетели и на такъв вид състезания. Най-забавното е, че с подобен зрителски интерес можем да видим създаването на още една интересна спортна платформа, която да се наложи сред почитателите на спорта.

24smolian.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I