Предизборните обиди „диктатори и мърши“ към опоненти вкараха мераклия за кмет в съда, а месеци след вота… той се отрече от публикациите в собствения му профил във фейсбук след като срещу него бе заведено дело.
Кметът на Неделино Боян Кехайов поиска обезщетение в общ размер на 26 000 лева от противника си по време на местния вот Севдалин Чандъров. Причината са 11 обидни публикации във фейсбук от страна на кандидата на АБВ в общината Чандъров.
Делото бе заведено веднага след вота през октомври м.г. Настоящият кмет поиска по 2000 лева обезщетение за всяка обидна публикация, както и 4000 лева за нанесени неимуществени вреди.
Припомняме, че в профила на Севдалин Чандъров бяха поместени публикации от първо лице към Кехайов и друг кандидат за кмет-Стоян Беширов, в които те бяха наречени „диктатори, хитлеровци, лъжец, измамник, реалЕзирани мърши във времето“.
Скандалът ескалира по време на кампанията, а след нея Боян Кехайов потърси правата си в съда.
Припомняме, че Чандъров бе арестуван наскоро заради нарушаване на обществения ред в Неделино, след като преследавл с телефон в ръка кмета и общински слугжители докато почистват парка в центъра на града. В хода на съдебното заседание за хулиганските действия пък, Чандъров се закле „да умре, ако е обиждал служителите“.
По време на делото, заведено от кмета, за обиди срещу екскандидата за управник, Чандъров отрече да е публикувал подобни мнения в собствения си профил. По думите му, някой друг е пускал „посланията“ към опонентите му без неговото знание.
Съдът в Златоград разпореди да бъде изготвена техническа и психиатрична експертизи.
Потърсен за коментар, кметът Боян Кехайов бе лаконичен. Той посочи, че ще води съдебната битка за нанесените му обиди докрай.
24smolian.com
На снимките:
-Чандъров на предизборен плакат
-Послания във фейсбук профила му
-Последни чатове на неделинеца и използваната лексика в тях…
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Хайде сега хвалим се ,че сме патриоти ама не АЗ.Неможах да го разбера този,герой ли е ? Патриотът на Неделино ли е? Или е изпълнител на чужда воля? Ако вземе да се определи да знаем и Ние.КНие.Когато Господ раздавал акъл,този индивид е отцъствал.ИЗВОД.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I