На всеки плажуващ в Гърция се полагат противоепидемичните 25 квадратни метра. Бийч баровете ще работят и ще предлагат фрапета, кафета и други напитки, но музиката е забранена. Това е посочено в указанията, които са приеми от няколко министерства в Атина.
Гърците вече имат достъп до плажовете, като стриктно се спазва на 1 000 кв. метра площ да не пребивават повече от 40 души. Чадърите са на отстояние от 4 метра един от друг. Определеното минимално разстояние между шезлонгите под различни чадъри е 1,5 метра. Максимум два 2 шезлонга се поставят под чадър, с изключение на тези, които ще ползват семействата с малолетни деца.
Туристите от България, които ще бъдат допускани до плажовете след 15 юни, следва да знаят, че на плажа са забранени всякакви организирани събития – купони, рождени дни, футбол, волейбол и други колективни игри. Определеното минимално разстояние между клиентите на бийч баровете е 1,5 метра. Персоналът към заведението е задължен да носи маски. А стопанисващият зоната трябва да следи внимателно дали се спазват указанията, защото глобите са от 5 000 до 25 000 евро и затваряне на бийч бара за срок от 15 до 20 дни.
Превод от гръцки медии: 24rodopi.com


На снимките и видеото: Амолофи (в превод - пясъчни дюни) е известен плаж в Северна Гърция, на около 2 км от Неа Перамос (на 140 км от ГКПП "Маказа"). Представлява дълга и широка пясъчна ивица извън населените места, простираща се почти на 3 километра.
От години плажът с естествени дюни Амолофи (Ammolofoi Beach), отличен със Син флаг, е предпочитан от българските туристи.

Тази година гледката ще е по-различна.

ВИДЕО: Край "Маказа" работят ударно преди старта на „Почивка в Гърция, лято`2020“ - тук
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I