Най-много хора умират в Смолян и Мадан, а най-голям процент бягат от Баните. Това е тъжната статистика в област Смолян по данни на статистиците.
577 души са починали в региона за първите четири месеца на тази година. За същия период на м.г. броят им е бил 591, обяви областният управител Недялко Славов.
254 души са починали в Смолян от началото на годината до края на месец април. На второ място по смъртност е Мадан с 57 души, а на трето Девин с 52 смъртни случаи.
В същото време най-много хора в Родопите бягат от Баните, е констатацията на Националния статистически институт на база демографските данни за миналата година.
През 2019 г. едва две общини в област Смолян имат положителен механичен прираст. Това са Борино (2.6‰) и Неделино (0.7‰).
Най-голямо намаление на населението в резултат на миграция има в община Баните , където над 23 души на 1000 напускат общината. Следват Девин (-11.5‰) и Мадан (-10.2‰).
През миналата година всички общини в област Смолян имат отрицателен естествен прираст. С най-малки по абсолютна стойност коефициенти са общините Рудозем (-4.5‰), Доспат (-6.4‰) и Мадан (-7.3‰). С най-голямо намаление на населението вследствие на високия отрицателен естествен прираст са общините Баните, Чепеларе и Златоград, в които той достига съответно минус 21.0, минус 12.7 и минус 10.9‰.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. 577 починали от началото на годината..Колко от Ковид19 ?¿??
    Или те са в друга статистика...
    ТЕМА ЗА РАЗМИСЪЛ....Или са починали от нещо си и с придружаващо заболяване Ковид19....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I