Кметът Николай Мелемов връчи дипломите на зрелостниците от ППМГ „Васил Левски“ в Смолян. Гост на тържеството бе и началникът на РУО Мария Семерджиева. „Щастлив съм, че като кмет на Община Смолян мога да ви поздравя с днешния празник. Вие, абитуриентите, приключвате важен период в живота си. Но приятелствата и спомените от ученическите години винаги ще останат във вас. Искам да благодаря и на преподавателите, защото вашите успехи са и техни. Райковската гимназия е най-успешното учебно заведение с традиции и това трябва да ви дава самочувствие. Пожелавам ви здраве, сили, воля и успешна реализация в живота. Ние ще разчитаме на вас, защото младите хора са най-големия капитал на една нация и един град. Винаги може да разчитате на подкрепата на община Смолян и нашите съграждани. На добър час на всички абитуриенти!“, каза в приветствието си Мелемов.  Той благодари за доброто сътрудничество на директора Мария Илиева. Тя връчи плакети за „Почетен патрон“ на Мелемов и Семерджиева. 
Райковската гимназия завършват 87 зрелостници от четири паралелки. Всички успешно са положили държавните  зрелостни изпити и са постигнали високи резултати. Общият брой на отличните оценки за трите матури е 70, като ученичката Василена Паричкова от 12а клас е с две оценки 6,00 на двете матури. Тя е номинирана за почетното отличие Национална диплома – за отличен успех от всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование и за изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.
21 зрелостници са с по две отлични оценки на матурите и други 27 с по една. 29 ученици са с отличен успех на дипломата за средно образование.
Освен, че са ученолюбиви, зрелостниците са и милосърдни 12 а клас са решили вместо пари за бални тоалети да  дарят средствата за лечението на Радина и Денислав от Смилян. Така те събрали 820 лв. и подкрепили лечението на дечицата. В кампанията се включила и класната им ръководителка.  Затова днес на изпращането им те бяха с тениски с логото на гимназията. Беше прочетено  благодарствено писмо от родителите на Радина и Денислав.
Директорът Мария Илиева пожела на абитуриентите да успяват в професионалната си реализация, за която ще се готвят в съответните висши учебни заведения. Тя посочи, че випуск 2020 е уникален и се дипломира в годината на отбелязването на 100-годишнината на Райковската гимназия. Този випуск е и първият, който завърши последната си учебна година в електронна  среда, в която от  постигнати резултати стана ясно, че те са еднакво добри, както в реална, така и в електронна среда.   
24smolian.com   

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I