9 случая на COVID-19 в Гърция, 7 от заразените са чужди туристи! Отварянето на ГКПП„Маказа-Нимфея“ зависи… от броя на PCR тестовете у нас

В събота в Гърция имаше само 9 нови случая на COVID-19, 7 от заразените са чужди туристи. Въпреки това, съседите не са настроени негативно към потоците туристи, не подкрепят правителственото решение, с което до 15 юли се затварят за летовници всички гранични пунктове по българо-гръцката граница, с изключение на ГКПП „Кулата-Промахон“.
От 14.00 часа на 5 юли през „Маказа“ свободно в посока Гърция минават само собствениците на имоти и ангажираните с трудови договори, както и самите гърци след пазаруване в Кърджалийско.
Щом има толкова много коронавирус в България и „Маказа“ е затворен, защо е отворена вратата „Кулата-Промахон“? Този въпрос задават медиите в Северна Гърция.
Местни власти, браншови организации в туризма, бизнесът, хората вярват, че след 15 юли забраната за туристически пътувания през „Маказа“ ще падне.

Но проблемът на „Маказа“ не е само на гръцките здравни служби и правителството в Атина, а и на българските граждани, ползващи само този коридор към Беломорието, както и на Националния оперативен щаб за борба (НОЩ) с коронавируса.
Днес в Гърция надделява обществената позиция: Затварянето на „Маказа“ ще погуби икономиката в цели региони! Ще отчетем нулев сезон в туризма!
Утре, вдругиден или в петък на юг могат да запеят друга песен: 200 заразени на ден в България! Да спрем ли вноса на коронавирус!?
Отговорността е на всеки един. И за трите Д – дисциплина, дистанция, дезинфектанти, и за преследването на рекорди по отношение на PCR тестовете.

На хлабав режим, изследванията му криви! Така биха реагирали феновете на НОЩ.
Генерал Мутафчийски сбърка и затова сега премиерът Борисов вярва повече на доц. Мангъров – биха реагирали опонентите.
Започва тестовата седмица за „Маказа“ през данните на Националната информационна система.
Остане ли затворен пунктът и след 15 юли, мислете какво ще се случи към септември у нас! Гърците ще го анонсират.
От 24rodopi.com
На снимката: 14.00 часа на 5 юли, ГКПП „Маказа“, на изход България

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Днес - 180, утре 196, в сряда - 201, и те така всички ще хванете пътя за Равда, Лозенец и Ахтопол.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Когато пръдне гущера може и да стане

      Изтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I