84 проби са взети от работници от завода за авточасти в Смолян, обявиха от Здравната инспекция. От изследваните 72 проби, 63 са отрицателни. Тези служители ще се върнат на работа. Хубавото е, че нямаме нови огнища. Работодателят е взел необходимите мерки в предприятието, а и работниците вече са по-отговорни към спазването на противоепидемичните мерки, коментира шефът на РЗИ д-р Мими Кубатева. От началото на епидемията към този момент броят на хоспитализираните болни е най-голям. Единственият проблем може да дойде от ограничения лимит на специалисти, посочи Кубатева. Лечебните заведения разполагат иначе с консумативи, предпазни средства и дезинфектанти. Затова тя отново призова хората към отговорност, дисциплина и спазване на мерките, за да не се натовари лечебната мрежа.
Директорът на Смолянската болница д-р Марин Даракчиев каза, че 22-ма са пациентите настанени в лечебното заведение. Един е на механична вентилация. Болният е на 87 години с установен Ковид-19,  който е с диабет и други придружаващи заболявания затова клиниката при него се усложнява и е интубиран. Четиримесечното бебе е добре, то се намира в Инфекциозно отделение и се подобрява състоянието му. Децата по-леко прекарват тази инфекция, поясни още д-р Даракчиев.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I