Публикуван е списъкът с училищата, успешно преминали през първия етап на кандидатстване по Националната програма  „Изграждане на училищна STEM среда“, съобщиха от Регионалното управление на образоването.
Училищата, одобрени да кандидатстват на втория етап, са общо 262.
Голяма категория (до 300 000 лв.) – за училища с над 300 ученици - от област Смолян са класирани две училища: СУ„Христо Ботев“-Девин и СУ „Св.св. Кирил и Методий“ -Неделино.
Малка категория (до 50 000 лв.) са класирани 6 училища в региона-в Доспат, Смолян и селата Върбина, Средногорци, Смилян и Търън.
Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда” има за цел да повиши интереса на учениците и техните постижения в областта на науките и технологиите, като подкрепи създаването на училищни центрове с фокус върху STEM или обединяване на дисциплините наука, технологии, инженерство и математика.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I