„Малките общини като нашата ще бъдат засегнати най-много от пандемията. Туризмът в Община Доспат и региона очаквам да пострада най-сериозно. Независимо, че се предприемат най-строги мерки за дезинфекция от страна на хотелиерите, туристите са резервирани да предприемат пътуване, защото неяснотите с новия вирус са много. Поне до откриването на ваксина предполагам, че ще е така“.
Това обяви кметът на Доспат инж.Елин Радев.
Родопската община бе засегната от коронавирус, след като избухна огнище на заразата в предприятие в града.
„Радващо е, че вече са единични случаите с коронавирус на територията на Община Доспат. Вече няколко денонощия нямаме регистрирани случаи на коронавирус. Към момента 125 лица са регистрираните лица, като 106 от тях са излекувани.
Извършва се щателен контрол дали поставените под карантина спазват мерките и изискванията. От Общината предприемаме своевременни противоепидемични мерки в синхрон с разпорежданията на министерството на здравеопазването и РЗИ. Вижда се, че в резултат на предприетите мерки от Общината и нейните жителите в последните дни нямаме случаи на коронавирус“, посочи кметът.
Той изрази надежда скоро всичко да приключи и да се открият „нови хоризонти“.
„Всъщност работим по проекти точно в този аспект – за времето след пандемията. Общината трябва да е готова за този момент. Очаквам също ръст на безработицата, което не е добре за малка община като нашата. Пандемията ще свие много сектори както в национален така и в регионален план. Но ние трябва да се борим и да вдъхваме вяра в жителите на Общината и да търсим възможните изходи от ситуацията“, категоричен бе Елин Радев.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I