„От свое име и от името на областния управител Недялко Славов, искам да изразя голямо задоволство, че атриумът на Областна администрация Смолян е домакин на тази уникална изложба!“, обяви заместник-областният управител Андриян Петров, който откри пътуващата изложба "Обич за България".
„Децата на България, които живеят извън пределите на родината, са изразили чрез творбите си, с много съкровени чувства, как я помнят, каква я виждат, каква си я представят и как искат да изглежда тяхната България!“, Петров отбеляза, че в изложените произведения преобладават  национални исторически обекти, както и уникални природни забележителности, символизиращи славното минало и красотата на страната ни. Той отправи призив към присъстващите деца да нарисуват и те своята България, но не само това, което виждат около себе си, а онова което поражда у тях чувство на гордост и умиление към родината.
Изложбата е от рисунки на ученици от български неделни училища в чужбина под надслов "Обич за България", която е създадена по идея на Министерството на образованието и науката съвместно с Асоциация на българските училища в чужбина. Представянето й в Смолян е организирано от Регионално управление на образованието с подкрепата на областния управител Недялко Славов.
Експозицията съдържа 68 картини и е пътуваща – в страната, до задгранични мисии, до организации на българите в чужбина и до православни общини, които имат училища по света. След Смолян изложбата ще гостува в Кърджали.
24smolian.com
    


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I