Първите дарения в подкрепа на Кампанията за събиране на земеделски продукти, от които да бъде приготвена храна за медиците на първа линия вече са направни, обявиха от Държавен фонд „Земеделие“. Те бяха предоставени на Гимназията по туризъм и строителство. Първите дарители са от мандра Еленка, Бойко Златев и местната общност на с. Могилица.

Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство „Никола Й. Вапцаров“- Смолян продължава кампанията по изхранване на медиците при строго спазване на противоепидемичните мерки и в условия на обучение в електронна среда от разстояние.

Учебният  ресторант ресурсно е осигурен с квалифициран персонал – гл. готвач, учители по професионална подготовка, които ще приготвят храната . В производствения процес се включва и медицинското лице на гимназията, което ще следи за балансираното  структуриране на седмичното меню на медиците, съобразено с енергийните им потребности.


Всъщност учебния  и производствения процес ще бъдат слети. Чрез конферентни връзки  през платформата на MS Teams, преподавателите по предмети от професионалната подготовка , ще водят часовете си от учебния ресторант и докато приготвят ястията за медиците едновременно, ще показват нагледно на учениците техника на приготвяне на супи, основни ястия и десерти. Учениците  пък от своя страна ще имат възможно пряко да  наблюдават цялата технологична схема на кулинарния процес, като синхронно ще изпълняват поставената им самостоятелна работа-  приготвяне на елемент от текущото меню, което преди това са имали възможност да го проследят на живо.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. По-жалка работа аз не съм виждал. И се хвалите с това? Това е потвърждение за счупената държава с мъртво здравеопазване. Държава не може да си изхрани медиците ли? За какво говорим?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I