19 000 повиквания към Спешна помощ в област Смолян са били регистрирани за първите 11 месеца на тази година. За същия период на предходната те са били

21 хиляди, обяви директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Велин Денев.

От началото на декември т.г. до момента повикванията са 1733, като за същия период на 2019-та те са 2035. През месец ноември т.г. търсенето на спешна медицинска помощ е било най-голямо – 1889 повиквания, при 1824 за същия месец на 2019-та.

Д-р Денев отбеляза, че през последните две седмици се наблюдава известно успокояване на обстановката, относно работата с пациенти с коронавирус, и при спешната медицинска помощ. „Екипите са на линия и към момента е подадена информация само за един шофьор от структурата, заразен с COVID-19, който е поставен под карантина. От началото на пандемията до момента екипите от ЦСМП-Смолян са се отзовали на всички повиквания“, посочи той.

Относно твърденията за неизплатени на персонал от ЦСМП допълнителни възнаграждения за работа с пациенти с коронавирус, д-р Денев отговори, че средствата се отделят по проект и контролната документация се следи изключително стриктно. На база на отчетените фишове за изработени часове от екипите, се изпраща ежемесечна справка до Министерството на здравеопазването.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I