Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Смолян д-р Велин Денев е първият ваксиниран срещу Ковид-19 в региона. Заедно с него имунизация бе поставена на още четирима служители на ЦСМП.

Манипулацията бе извършена в имунизационния кабинет на Здравната инспекция. В РЗИ са получени първите 25 дози ваксина, при спазване на хладилната верига.


„Пристигнаха 25 дози, те са символични. По-скоро с тях целим да започнем навреме ваксинацията, така както стартира цялата кампания в страните в ЕС. Но считам, че най-важното в случая е, че с прилагането на тази ваксина започва победата над вируса“, каза директорът на Здравната инспекция д-р Мими Кубатева.

„Реших да се ваксинирам, въпреки че преболедувах вируса, както и двамата ми сина. В никакъв случай нямам съмнения във ваксината, тя е измислена от професори, академици, много по-умни хора от някои клакьори“, каза д-р Денев.

„Аз съм на възраст и реших да се имунизирам, защото трябва да пазя себе си и околните, а все пак контактуваме с болни пациенти“, сподели след ваксината Атанас Хаджиев, фелдшер в ЦСМП-Смолян.


Утре ще бъдат ваксинирани още 10 медици в имунизационния кабинет на болницата в Смолян. През януари се очаква да пристигне следващата доставка на ваксината.

Близо 30% от медиците в област Смолян са заявили желанието си да бъдат ваксинирани, каза още д-р Мими Кубатева.

В първата фаза от имунизацията ще се ваксинират по желание работещи в лечебни и здравни заведения в областта, след преглед от лекар и подписано информирано съгласие. От РЗИ уточняват, че имунизираните ще получат карта за направена първа доза на ваксината и дата за поставяне на втората. През януари се очаква да пристигне следващата доставка на ваксината.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I