Авария на водопровода, захранващ голяма част от Новия център на Смолян, остави без вода живеещите по улица "Перелик" и части от ул. "Дичо Петров". Снощи за кратко водоподаването беше възстановено, но отново прекъсна и цял ден стотици жители останаха без вода.

"Имаме много голяма авария на Новия център, над библиотеката. Явно има разместване на пластовете, защото е скъсана полиетиленова тръба, която е сравнително нова - Ф400. В момента се работи, и то много усилено. Не сме спирали да работим от снощи – копаене, разчистване и др. Трябваше да се оформи като овал, заради самото място на аварията. Трябваше да се изреже ново парче с две муфи. Аз разбирам неудобството на хората, но това е авария и никой не можеше да я предвиди", заяви управителят на „ВиК“ ЕООД в Смолян инж. Мариян Николов.

Той каза, че толкова дълго продължава работата, защото се слагат две електро муфи, за които са нужни четири заварки.

„За всяка от заварките е нужно време - около половин час подгряване и заваряването е около час и половина. Четири заварки с подгряване и изстиване са осем часа. Отделно е другата работа с подготовката“, поясни той. 

По отношение на слуховете, че са нямали резервни части и е трябвало едва сега да ги купуват от Пловдив, посочи, че всеки може да отиде във „ВиК“ и да провери дали са имали части и кога са поръчали.

„Няма проблем да се направи проверка при нас. Винаги държим в резерв две муфи. Сега влагаме тези и днес правим заявка за други две, за да си имаме за следващ път като се наложи“, каза Николов.

Той обясни, че муфата е връзка, която се прави чрез дифузна машина. Вътре имат реотани, които се нагряват и трябва да стигнат до определени параметри, за да се получи монолитна заварка.

„Няма да спрем докато не пуснем водата. Имаме четирима работника, които не са ходили да обядват, но ще направим всичко възможно да пуснем водата още днес. Няма да оставим хората без вода за събота и неделя“, подчерта управителят на „ВиК“.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I