"Държавата се управляваше от една джипка. Трябва да се изкорени този модел на мутризация". В това бе категоричен председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред актива на Движението в родното си село Борино. 

Според него, погазването на Конституцията и институциите не води до нищо добро и затова ставаме свидетели на разпад на държавността. 

"Време е да възвърнем демокрацията и доверието в институциите с номер 9", добави Карадайъ. 

За използването на държавните институции като бухалки говори зам. - председателят на ДПС Йордан Цонев.

"Ние сме длъжни да кажем, какви планове имаме да възстановим държавата. Не случайно, тези избори са толкова важни. Страната има нужда от промяна на посоката и скоростта. Едно време в Конституцията пишеше за една партия, че тя е всичко. Сега не го пише и пак методът е същия. Държавните служби са превърнати в слугинаж на ГЕРБ. Държавната администрация се използва за бухалка. Те са преобразувани в партийни структури. Няма институции. Премиерът не е стъпвал близо 2 години в парламента. Няма контрол. ДПС ще държи тези избрани от хората да работят за тях", категоричен бе Цонев. 

"От месец обикалям страната, остават 9 дни до празника на Борино. Празник е, защото няма друга община, която да има такъв председател, като нашия от ДПС, който е родом от Борино. Много ми е болно, че в родното ни място има празни къщи, че нашите майки и бащи са сами, но за това не е виновно ДПС. Имаме ясна програма от 5 години, но никой не ни разбра.  От миналата година тя се превърна в стратегия за развитие на целия Европейски съюз", коментира пред актива на ДПС в Борино евродепутатът Атидже Вели. 

Според кандидат- депутата и водач на листата на ДПС в Смолян Хайри Садъков, много хора признават за доброто управление на ДПС, като дават пример техните общини и изразяват желание също села им да преминат към тях с референдум. 

"Няма нужда от подобно нещо, трябва само да се обединим и да застанем зад каузата ДПС. Трябва ни единство, а не интрига, добави Садъков, който бе народен представител в 44-то Народно събрание. 

От своя страна, кметът на община Борино Мустафа Караахмед увери присъстващите, че друга партия освен ДПС не се грижи в страната за малките населени места. 

"Постъпилите пари в общината за последните 5 години надхвърлят 20 милиона и те са благодарение на ДПС. През последните дни минават някои емисари, които стъпват в региона само във време на избори и говорят и заблуждават хората. Това е истината, ДПС прави всичко по силите си за общината. Благодарение на Движението сме реализирали десетки инфраструктурни обекти, реновирали сме сгради, изградили сме спортни обекти, водопроводи и др.", добави Караахмед.

Според него, няма как след всичко направено за общината, населението да не даде мощна подкрепа на 4 април за ДПС с номер 9.

Екипът на Централния лъч на ДПС пристигна в Борино, за да подкрепи кандидатите за народни представители на Движението в Смолян. Водач на листата на ДПС в 22-ри Многомандатен избирателен район е Хайри Садъков, следван от Десислава Кокутева, Велко Хаджиев, Рина Пехливанова, Светозар Любомиров, инж.Недка Пакулева, инж.Диляна Кашокова и Денис Кедиков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Само немога да разбера едно, всички милиони за които говорят и Карадаъ и Караахмед са отпуснати по времето на правителството на ГЕРБ благодарение на Премиера на България Бойко Борисов, с няколко министерски постановления лично подписани пак от премиера, защо тогава господата от ДПС то винаги благодарят за отпуснатите средства лично на Доган. Защо господа се опитвате да заличите направеното за Община Борино от ГЕРБ, никъде в подписаните трансфери не фигурира името на Карадайъ и Доган. Жалка картинка на хора опитващи се да трупат пияр на чужд гръб!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I