„Идентифицирали сме множество лица, които започват да правят организация за купуване на гласове“.

Това заяви на брифинг след заседанието на Министерски съвет вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

„В поредно заседание ние каним и представители на местната власт, областните управители от страната. Днес бяха изслушани областните управители на Бургас и Смолян, защото във всеки отделен избирателен район има проблеми с различен характер. Акцентираме върху изборния процес. На мен ми направи силно впечатление, че в някои населени места има оказван огромен натиск върху отделни граждани, които ще гласуват на 11 юли", каза министърът.

"Ние сме идентифицирали множество лица, които започват да създават организация за купуване на гласове. Спрямо тези лица в определен момент, който ще бъде избран, ще се предприемат действия за предотвратяване на нарушения против политическите права на гражданите. Нека всички да знаят, че ние няма да останем безучастни", каза Бойко Рашков.

Областният управител на Смолян го е информирал, че в неговата област в някои населени места се оказва безпрецедентен натиск върху обикновения български гражданин по всякакви линии.

"Ако някой отиде в горското стопанство да си закупи дърва за огрев - всичко това се използва за натиск върху тези лица. Което е позорно явление", каза вицепремиерът.

МВР има възлова роля за осигуряване на честните избори и като най-сложна задача да се възпрепятства купуването на гласове.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Какви дърва, какви чудесии, лято е бре хора, стига с тия предизборни партенки.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I