А, ако бяха братушки, а не брадъри?!

Американски войници нахълтаха в опит да превземат производствен цех в пловдивско село, изкарвайки акъла на работниците. Под дулата на автоматите първи попаднали Георги и Атанас. „Викаха ни „Седал! Седал!“, разказват служителите, имайки предвид „Sit down!“ (Седни).

Дълго време мълчание по случая и ако не бяха видеозаписите и разказите на потърпевшите заради мантрата „НАТО ни пази“ обществото нямаше и да научи какво се случва край четирите американски бази, пльоснати на наша територия. Хъка-мъка, щяло да се разследва и т.н. с половин уста изречени думи. Вместо да се забие един шут и на посланика, и на базите им. Да не се дразнят господарите обаче, все нагъзено се коментират подобни теми. Ах, ако бяха братушки, а не брадъри, какво щеше да настане…

Херо обикаля

Посланикът на САЩ обаче обикаля нахилена като на 4 юли и се среща с кого ли не. В Деня на детето, заедно с колегата й от Великобритания, посетила Комисията за защита от дискриминация. Обсъдили възможностите как посолствата на двете държави да окажат своята подкрепа на КЗД, се посочва в прессъобщение до медиите. И сега, забележете. „Обърнато беше внимание на борбата срещу неравното третиране спрямо ЛБГТИ общността с цел повече толерантност към тези хора“. За незнаещите, тази абревиатура обозначава гейове, лесбийки, джендъри и т.н. все „ощетени“ от целия свят хора.

Докато американската армия щурмува цех за производство на оборудване за рафинерии за олио, Херо Мустафа се загрижила за правата на обратните в България. Навръх Международния ден на детето. Утре Господарите ще поискат и малчуганите у нас да си определят пола дорде са навършили 5 годинки.


Новият ред

Това е новият ред на т.нар. „силни“. Глобализация и парадно маршируващ джендър свят, за който да бдят „великите“ американски войници, респектиращи работници из цехове. Ако получат заповед да атакуват Крим, най-вероятно ще се разшетат из Кричим.

Новият ред се пази с автомати, но отдавна се пробутва и в школата. Разни субсидирани от доларови фондации творци разписаха детски книжки, в които главните герои насекоми са обратни. Из разни помагала пък лъсват цветовете на ЛБГТИ общността. И какви ли още не приумици се опитват да прокарат с цел осребряване на толерантност.

Отбелязване на събития от розовата фланелка и чорап, до Хелоуин, всякакви други ябанджийски маскаради.

Разкъсан от „фили“ и „фоби“

„Министрите ми са англофили, генералите - германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил“.

Думи на цар Борис Трети. В когото е нямало и капка българска кръв, но най-голямата му любов е била България.

След това мъка. Десетилетия наред в Москва пърдят, а в София се насират. Сега е същото, но газоотделянето идва от Вашингтон, оставяйки усещането, че цялата държава е с команден пункт, ситуиран в посолството на САЩ.

И поробените тикви изпълняват ли изпълняват. И на двете страни. Милиарди за тръбите за руския газ, милиарди за несъществуващи американски самолети, които могат да пристигнат и под формата на пощенски картички.

Разделено общество на „фили“ и „фоби“. И ни един, който да защити Жоро и Наско от чуждото нашествие в цеха. Ни един.

Скопена полит върхушка, неспираща да унизява собствения си народ. Първа инак пред паметниците на Ботев и Левски.

Жельо МИХОВ, 24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I