Малък залив. За ценители. Водата е прегърнала скалите, оформяйки ги по своите разбирания. Причудливи, търсещи внимание. И получаващи. Плитка и кристална-една частица море, събираща всичко накуп.

Хората са малко. Предимно чужденци. Френска, руска, английска реч. Българите са малцина.

„Олей, тук да не е зона за душевноболни?!“, пита малка „русалка“, която със своя приятелка преминава по ивицата „истинско море“. Двете са зарязали „опашки и люспи“ по родните места и фръцкат задни части по крайбрежието. Насочват се към съседния залив, откъдето страсти и ритъм се носят по водата. Навред. Дъни страшна музика, а дамите търсят истината в дъното на всяка бутилка. Чантичките им отмерват времето като махала на стенни часовници, висящи на прегънатите им лакти.

Нашенци обичат гюрултията. Показността в неистова жажда за себеизява.
Чужденците искат друго.
Едните са като Сантяго в търсене на последния мерлин („Старецът и морето“), другите пък все пропускат изгряващото слънце след фиестите на измамния разкош.
Все пак още е лято, макар и в края. Всеки сам избира. Всеки сам решава. Морето побира всичко-победители, победени, мечтатели, обезверени. Отмива и суетата, но пази спомените дори в малката счупена мида.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I