По разпореждане на министър-председателя на Република България Стефан Янев страната ни изпрати подкрепа на Република Северна Македония за преодоляване на последиците от разразилите се там горски пожари. Част от българския модул за наземно гасене на горски пожари, съставен от 25 служители на ГДПБЗН – МВР, три специализирани пожарни автомобила за гасене на горски пожари, един оперативен и един транспортен автомобил се отправят за оказване на помощ при гасенето на възникналите големи горски пожари в района на Скопие, съобщават от регионалния пресцентър на МВР. В съобщението се посочва още:

„На 4 август, в 12.45 часа, отпътуваха два екипа огнеборци – 8 служителя от РСПБЗН-Смолян, с противопожарна техника. В 10.58 ч. на 06.08.2021 г. постъпила информацията за оперативната обстановка на място, а именно българският Модул на 05.08. е участвал при гасене на пожарите от югоизточния фронт на пожара в района на град Делчево и град Пехчево и селата в района на Нови Истенек и Церна, в следобедните часове пожарът в селата е потушен, с което не е било допуснато опожаряването им. На място при екипа са били посланика и консула на Република България, които дали отлична оценка за работата на нашите огнеборци. Днес 09.08.2021 г. в 8.30 ч. към Република Северна Македония замина нов екип пожарникари – 9 служителя от РСПБЗН-Смолян, който ще смени предходния екип“.

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I