"Изправи се.БГ! Ние идваме!" няма да подкрепи кабинета на "Има такъв народ". Причините са три, обяви Мая Манолова днес след заседание на парламентарната група на коалицията. Първата е съставът на кабинета, който не се състои от смели и почтени хора. Втората е липсата на подписан документ за приоритетите. Третата причина е, че няма гаранции, че кабинетът не е параван за ГЕРБ и ДПС, каза Манолова.

Тя допълни, че "Изправи се.БГ! Ние идваме!" са готови да разговарят с "Демократична България" и БСП след сряда за подкрепа на едно ново правителство. От изявленията се разбра, че интервюто на Петър Илиев от днес също е причина за решението. Мария Капон от обединението обяви, че "Изправи се.БГ! Ние идваме!" не се плащат от нови избори. "И най-скъпите избори са за предпочитане пред лошото правителство", допълни тя.

Трифонов защити Петър Илиев, пише „Дневник“.

„По повод на сутрешното интервю на Петър Илиев в Нова телевизия, разбрах, че той се бил държал агресивно. Не видях много хора да коментират това, което той е казал, а коментират как го е казал. Значи, ако разбирам правилно, явно съществуват хора, които предпочитат сладко да ги лъжат, вместо агресивно да им казват истината“, написа във "Фейсбук" лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в коментар на телевизионната изява на номинирания за вицепремиер и министър на вътрешните работи. Интервюто стана повод по-рано днес БСП да поиска Илиев да бъде изваден от кабинета, за да бъде той подкрепен от депутатите от левицата.

"След изборите заявихме своята принципна позиция за това, че трябва да има работещ парламент и редовно правителство. Уважихме първата политическа сила - ИТН, и започнахме преговори за най-важното за нас - по политиките. Разговаряхме по 5 приоритета. И благодаря на ИТН - и те извървяха труден път от това да не искат разговори до писмения документ за ангажименти и политики, който те ни изпратиха“, коментира лидерът на левицата Корнелия Нинова и добави, че има подписан документ с приоритетите на правителството на "Има такъв народ".

"Продължаваме да стоим зад мерките, които са 57 конкретни мерки, повечето от които наши политики.  Продължаваме да стоим за подкрепа за политики, но бихме искали ИТН да преосмисли решението си за кандидата си за вицепремиер и вътрешен министър“, каза още Нинова, цитирана от „Днес Бг“. Според нея изявлението на Петър Илиев от тази сутрин е смущаващо.

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I