Летище „Пловдив“ като основен фактор за развитието на туризма в Родопите. Този акцент бе поставен в дневния ред на президента Румен Радев от народния представител от „Има такъв народ“ Мика Зайкова.

Подземните богатства в региона и рудниците, както и изтичането на приходи от посещения в пещерите към частни фирми, също бяха обсъдени с държавния глава по време на посещението му в Смолянско. Темите бяха поставени от Светослав Шехов и зам.-кметът на община Девин.

„Родопа планина е жива и родопчани са по-обединени отвсякога. За пореден път се уверих в това покрай празниците на село Ерма река и село Чепинци, които имах удоволствието да посетя. В Златоград се включих и в срещата с президента Румен Радев, където за пореден път бяха поставени въпросите за финализирането на проекта за докарване на геотермални води до града и за причините за затворената граница с Гърция. Както знаете, това са теми, които съм поела като ангажимент да следя и да търся решение на спънките около реализацията им. Зададох на президента Радев същите въпроси, които преди седмици отправих към министрите Пеканов и Стоев. Благодарна съм на държавния глава, че пое ангажимент да съдейства. Смятам, че е изключително важно проектът за геотермалните води да се дофинансира със средства от Националния плана за възстановяване и устойчивост, а отварянето на ГКПП Златоград-Ксанти ще подпомогне на икономиката и туризма в района. Очаквам разговорите по тези въпроси да продължат, а крайният резултат само да докаже как с общи усилия може да постигаме добри резултати и благоденствие за българите“, пък заяви народният представител от БСП Петя Михалевска след срещата си с Румен Радев.

24smolian.com

 

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I