2235 домакинства се предвижда да бъдат одобрени или да бъдат доставени 3108 нови отоплителни уреди по проекта за подобряване качеството на атмосферния въздух в Смолян, в който е заложено подмяна на отоплителната система в жилища в областния град.

Изпълнението на първия етап приключи, обявиха от Общинската администрация.

Разработени са всички изискуеми анализи и обследвания на място, като те са изпратени за одобрение на Управляващия орган на Оперативната програма. Одобрението на първи етап е условие за изпълнението на втори етап от проекта т.е. подмяната на самите уреди.

Община Смолян е в процес на обявяване на обществената поръчка за доставка на новите отоплителни устройства. Очакваната дата за сключване на договор с избран изпълнител е края на месец ноември т.г., при условие че няма обжалване на процедурата. Реалното изпълнение на проекта т.е. подмяната на отоплителните уреди се предвижда да започне през месец декември т.г. и да продължи през 2022 г.

С оглед предстоящия отоплителен сезон и предвижданията за подмяната на уредите през целия сезон е препоръчително всички, подали заявление за участие в проекта, да си осигурят необходимото гориво за отопление до момента на монтаж на новите отоплителни уреди, посочват от Общината.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I