Най-емблематичната народна представителка, обичана и обожавана от избирателите си-Мика Зайкова, уважи с присъствие жителите и гостите на Златоград по време на есенните му празници с възстановката на „100 години пазарен ден“. Появата й предизвика букет от положителни емоции от хора на различна възраст. Всички изразяваха своята почит и респект към Зайкова, те открито заявяваха, че тя за тях е единственият политик, заслужаващ уважение и внимание и не криеха възхитата си от държавническото й мислене и отговорно поведение. „Госпожо Зайкова, вие обещахте и изпълнихте на 100 процента ангажимента си към нас за летище „Пловдив“. Безспорен факт е, че това се случи благодарение на Вас“, казаха на Мика Зайкова родопчани.

Припомняме, че в края на май, когато посети Родопите, в Смолян и региона появата й предизвика истински фурор, с отворени сърца и нескритата си еуфория жителите на областта я посрещнаха и открито обявиха, че разчитат и се надяват тя да ги представлява в Народното събрание, както и да защитава интересите им. Тогава на въпрос „Как е?“, тя отговаряше „Зле, защото и България е зле“. От спонтанно избухналите флуиди на доверие и взаимно уважение се роди една здрава връзка, която впоследствие се превърна в реално реализирани проекти, касаещи бъдещето на региона и най-вече туризмът. За Смолян той има фундаментално значение, за региона е и основен бизнес, работни места, поминък.


„Ако в региона ме припознаят за техен депутат в 46-о Народно събрание, първото което ще направя и започна да работя е в полза на концесията за летище „Пловдив“. Туристите трябва да бъдат улеснени да посещават това райско място целогодишно, тук има условия за туризъм през всичките четири сезона, ски, минерална вода, местни обичаи и занаяти, великолепна местна кухня. Хората от света трябва да могат бързо и удобно да стигат до тази част на Родопите, която ще ги очарова и омае“, заяви тогава Мика Зайкова. Тя обясни, че хора със съмнителни интереси са се опитали да „превземат“ летище „Пловдив“ с концесия, целяща единствено източването му. „Точно натам ще наложа усилия, да се спрат пробойните, с всички законови  средства ще работя, за да може на летището да му се даде възможност да излезе от състоянието до което е доведено“, посочи Зайкова.

Обещано – изпълнено!

Когато стана депутат в 46-о Народно събрание Зайкова инициира и създаде законови постъпки и условия за изменения и работи усилено по създаването на работна група, която да започне дейност. Една от спешните задачи бе да се спре източването на държавни средства от него и по изграждането на необходимата добра инфраструктура на летището, което и Мика Зайкова успя да направи. Изгражданете на инфраструктура  прави летище „Пловдив“ атрактивно за много световни авиокомпании и значително ще увеличи пътникопотока от туристи в бъдеще към регион Смолян. Зайкова успя да направи така, че отпуснатите държавни средства вече се ползват по предназначение, спря порочната практика те да бъдат усвоявани и източвани, както се е правело преди от фирми със съмнителна репутация, подставени лица и действия.


В разговори с жителите и гостите на Златоград  Мика Зайкова обясни защо промяната се случва трудно. „Пречат, има невероятен отпор да не се случват нещата. В комисия всички вдигат ръце за съгласие, а в пленарна зала започва един безкраен безплоден водевил. Икономическият екип на ИТН свърши неимоверно много работа по бюджета, предложеният от служебното правителство беше напълно прекроен, не може да управляваш кризи без пари. Ще посоча примери - предложения от служебното правителство бюджет нямаше и дума за мигрантската криза, ковид кризата беше в наченки, бяха забравени най-уязвимите групи, в тях освен пенсионери влизат децата и майките, хората с увреждания, които получават жълти стотинки. Благодарение на икономическия екип на ИТН успяхме да извоюваме заложените от нас увеличения. За майките от 380 на 620 лева, за пенсиите по старост от 148 на 170 лева. Хората с увреждания вече ще получават увеличение с не по-малко от 50 лева.

България е богата, има пари за всичко, само трябва да се спрат кражбите и парите да се ползват за истинското им предназначение“, допълни тя.

Жителите на Златоград с нескрита почит и уважение посрещнаха Мика Зайкова и открито си пожелаха тя да ги представлява и в 47-мото Народно събрание.

Какво още каза Зайкова на златоградчани, очаквайте скоро!

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. А пътя Асеновград-Смолян?? Всеки ден има катастрофа, а какво ще стане като отворят ГКПП Рудоаем?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I