Тежката орисия на един малък народ. Който сам си я продуцира. Който вярва в промоциите на хранителните вериги, но не може да забие поглед в собствената си надежда. И да я отгледа по свой вкус и интерес. Последното е само на ябанджиите, които дотърчат с усмивка му вземат и последния грош.

Жалка работа.

Подобни похвати в правенето на държава датират още от Освобождението. Наклони във всякакви посоки. Спорове и дърляне, самоизяждане заради иностранци.

В един момент остава само героичното минало в читанките. Хвалебствия и паметници. Речи и венци, в които никой не вярва. Потомци, които оставиха бъдещето си да бъде осиновено. На свободния пазар. Който даде повече. Поклони и ихтибари. Във всички посоки на света.

Кой ще ни вземе, ето ни, за продан сме!

Гнус и повръщано. От „луксозните муцуни“ на пренебрегналите себе си. Сърцата, миналото, бъдещето. За съвест забравете, съществуват само джобовете.

Целият текст четете в петъчното издание на „Родопи voice“!

И още от темите в новия брой на вестник №1 в региона:

-Те ви смятат за рая

Търг за душите на робския пазар

-След 20 бири още от обед

Пиян към 112: Да дойдат полицаи за… мохабет!

-Една история за галош и депутат

-Напушване в Родопите?! Викай брат`чеда…

-Изгрев за пияни мацки

Сантяго и „русалките“ – сезон на суетата, но и…

-Летен гъч на морето, а…

Болен персонал обслужва ядосани клиенти?!

-„Парите се топят, какво да ги правим?!“

-Тайната на лютеницата, която те превръща в „царица“

 24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I