„Ще спрем злоупотребите в горите и тормоза на горските над населението!“. Това заяви на срещите си днес с жители на селата Бостина, Соколовци, Момчиловци и Кутела водачът на листата на Коалиция "БСП за България" Емил Хумчев.

"Ще направим всичко възможно да се пресече поголовното изсичане, както и да се засили регулацията в плановото залесяване. Всички сме свидетели на злоупотребите в горите по един или друг начин. От Левицата сме решени да пресечем тези злоупотреби с реална регулация и стриктен контрол. Масова е практиката на занижен контрол на приближени до властта фирми. Трябва да се пресече и схемата, в която горските стопанства от десетилетия се третират като приток на гласове за управляващите, които и да са те и да се заиграва със страховете на хората", каза Хумчев.

Хората искаха да знаят и позицията на представителите на листата на "БСП за България" за мерките в Ковид епидемията. „Положителното в тази криза е голямата роля, която има общинското здравеопазване. За неговото запазване и развитие имаме дългосрочни планове. Подкрепяме ваксинирането, но то трябва да бъде личен избор на всеки. Последните мерки са неадекватни и изненадващо въведени, което отчитаме като грешка на Министерство на здравеопазването", заяви Хумчев.

В село Момчиловци участие в срещата взеха кмета на селото Сийка Суркова и досегашния депутат от БСП Дора Янкова. "Познавам Емил Хумчев отдавна като отговорен човек, на когото може да се има доверие", заяви Сийка Суркова. Тя постави въпроса за уличната мрежа в Момчиловци и като цяло в селата, както и за поддръжката и ремонта на водоснабдителните и канализационните мрежи, което е в пряка връзка и с развитието на туризма. „Поемам ангажимент тези проблеми, които са ключови за живота в селата, да бъдат сред основните приоритети в работата ми като народен представител на региона. Древните хора са казали: "Ние не наследяваме земята от нашите деди, а я вземаме назаем от нашите деца". Трябва да направим всичко възможно да обърнем тенденцията на обезлюдяването на селата и това са първите стъпки, които трябва да се направят в тази посока. Удобството и качеството на живот на жителите на селата не трябва да се различава от това на хората в големите градове“, заяви Хумчев. 

Дора Янкова апелира да се подсигурят средства от държавата още в следващия бюджет за стартиралото създаване на Музей на илюзионното изкуство в Момчиловци. Когато той стане факт, ще привлича много туристи не само към селото, но и към региона, тъй като ще е втората в света подобна музейна сбирка, каза Янкова.

В Бостина от своя страна поставиха въпроса за назначаване на поне един човек за поддръжка на селото.

"Малките населени места изискват специална и целенасочена грижа от държавата. Без нейната дългосрочна подкрепа те няма да оцелеят, затова ще направим всичко възможно да задържим хората с плановост и повече привлечени средства. Трябва целенасочено да се създават съвременни удобства за по-добри условия за живот. Това ще подпомогне поддържането и развитието на различни дейности с работни места в планината", каза Хумчев.

Жителите на селата споделиха, че се надяват Румен Радев и Илияна Йотова да спечелят вота за държавен глава още на първи тур. Подкрепяме ги и заставаме изцяло зад политиката им за рестартиране на модела на управление на държавата, заяви Хумчев.

Срещите на представители на листата на Коалиция "БСП за България" продължават в областта.

Гласувайте за разумните решения с №33 в бюлетината на изборите за народни представители!

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I