Областният управител на Смолян целенасочено саботира работата на Районната избирателна комисия. За поредния скандал, генериран от администрацията, оглавявана от Стефан Сабрутев, сигнализира председателят на РИК Росица Чакърова.

„Възнагражденията на техническите лица в РИК не са плащани за периода септември и октомври. Хората ни казаха, че ги чакат днес до 17 часа, в противен случай прекратяват дейност. Това означава, че и Комисията спира да работи. Помолихме областният управител да се включи в днешното заседание и да обясни какъв е проблемът, той отказа с мотив, че е ангажиран. Не знаем дали тези действия са на личностна или политическа основа“, обяви за 24smolian.com Росица Чакърова.

Техническият екип въвежда всички решения и данни в електронния портал на РИК и осъществява връзката с ЦИК.

За проблема със спирането на възнагражденията от страна на Областна администрация са уведомени ЦИК и служебното правителство.

Екипът ни научи, че при сформирането на Районната избирателна комисия за място в техническия екип е кандидатствал и служител от фирмата на Сабрутев. Той обаче не е бил одобрен за работата.

Ако до 17 часа днес няма решение на проблема, цялата Районна избирателна комисия подава оставка.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I