„Био“, „домашно“, „от Родопите“-подобни послания по стоките са най-търсени. Прекалено „домашното“ обаче не е угодно на ЕС.

Павилион за обслужване на туристи в чепеларско село отнесе солидна глоба заради 22 кофички кисело мляко. Санкцията дошла след проверка от страна на служители на Областната дирекция по безопасност на храните. Инспекторите под прикритие си купили кафе и минерална вода, издали им касова бележка, всичко било точно, докато не зърнали в хладилника кофичките мляко без етикет. По никакъв начин продуктът не бил идентифициран съгласно Регламент на ЕС от 2011 година.

Управителката посочила, че млякото е за „приятели от Варна“. Но това не помогнало. Съставен бил акт за 4000 лева. По-късно собственикът на обекта посочил, че продуктът без какъвто и да било етикет бил за „лична консумация“.

Регламентите са ясни, ЕС не прощава и санкцията бе потвърдена от съда в Чепеларе.

24smolian.com

 

 

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Това е прехваленият Европейски съюз, дето разсъждават колко била вредна за озоновата дупка мусаката и колко криви да били бананите. Затова в момента наши ходят да пазаруват в Сърбия-хем евтино, хем истинско. И млякото е мляко, и месото-месо. И никой не ги кара да праскат един ферман етикети, в които да пише дори точката на топене.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I