24smolian.com/Общество

„Всички лица, когато се намират в лечебни заведения, аптеки, оптики, дрогерии, специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба, която се използва съгласно препоръките. Всички лица, които не са от едно семейство/домакинство, когато се намират на открити обществени места, на които има струпване на хора да спазват физическа дистанция от 1,5 м.“

Това се казва в заповед на директора на Здравната инспекция в Смолян д-р Мими Кубатева. В сила е от 25 юли. Цитират се членове и алинеи от Закона за здравето.

Страната обаче не е в извънредно положение, нито в извънредна епидемиологична обстановка и за подобна заповед е необходим нормативен акт на Народното събрание.

„Д-р Мими може да нарежда единствено на своите служители, не и на гражданите. Няма нормативен акт, на който да се позове, защото извънредната ситуация отпадна. Никой гражданин не е длъжен да спазва нарежданията на РЗИ. И как при тези температури да се носят маски?! Пореден опит да си правят каквото искат с нас“, е коментарът по темата на читател на 24smolian.com, подписал се като Ангел Узунов.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Ей,идиоти от РЗИ! Докога ще правите хората на малоумни?! Колко пак се налапахте,че се опитвате старата песен на нов глас?! Доказано е,че тъпите ви маски повече вредят,отколкото да има някаква полза! Все едно с рибарска мрежа да се пазиш от дъжд! Докога ще издевателствата над хората?! Нямате никакво право! Освен това в света няма до ден днешен изолат на тъпия ви сопол- ковид! Нито една лаборатория не го е показала с документи! При награден фонд от 2 милиона евро!!! Да не говорим за пср- а,който е 98 процента недостоверен! Казано е от самия му създател!! Та за къв вирус ми говорите,маски и тъпотии!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Пълен бойкот на маските,говедааа!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I