24smolian.com/Общество

Всичко е много законно, кметът на близкото село Осиково може да ви потвърди. Имаме разрешение от община Девин, инструктирани сме и за пожарната безопасност. Това е духовно събитие - ние там никога не използваме сапун, няма месо и алкохол - забранени са, всичко е веганско. Това заяви пред Plovdiv24.bg млада жена на име Антония.

Коментарът й е по повод възмущението, което пловдивчанин с имот в района изрази от случващото се в Родопите.

За страшни гледки, наркотици и голи хора на поляна в Родопите е алармирал жител на Пловдив редацията на медията.

Част от разказа му:

"Аз съм от Пловдив. Имам частен имот в село Осиково, община Девин, местност "Големи поляни", 8 декара. Имам и видеонаблюдение, одобрено от МВР преди 3 години. В момента в тази местност се извършва наркосборище, нерегламентирано, без охрана на частна фирма, голотата е 70 процента, всички са под наркоза.

Официално това събитие не е обявено никъде. Агресивни са, когато искате да ги снимате. След 21.00 часа до сутринта всичко смърди на марихуана. Всички хора тук, които имат декари и на чиито места са разположени палатки, не могат да си влязат в имотите.

Тези младежи са тук от 18 юли и ще са до 1 септември. Започнаха с десетина палатки, сега са на поляната около 50, а в гората колко са - не мога да кажа. Собствениците нито са питани, нито нищо. Подаден е сигнал в полицията, дежурният в Девин каза, че ще се сезират, но аз все още нямам отговор какво се случва. Имам на видео как влизат и крадат в частен терен - прескачат оградата и влизат. Но кражбите не са над хиляда лева и нищо не може да се направи. Като се тръгне за Осиково, преди Михалково по главния път има около сто коли, това са техните. Карат ги и с бусове, а после 3 км черен път с раници. Кметът и секретарят си мълчат и не си вдигат телефоните. Това е свърталище, а не събор“.

"Правят се уъркшопове за йога и т.н. Много е красиво и това има за цел да отвори хората за една по-висока вибрация. Аз например преподавам в университет, там има също и журналисти и музиканти“, твърди Антония.

Идеята произлиза много отдавна и идва от Щатите още от миналия век 1972 година - Rainbow Family of Living Light. Свързано е с природата, пречистването и с това да сме заедно и свързани с духовните ценности. Няма организатори, няма пари, всичко е на доброволчески начала. Събираме пари в шапка след ядене и така събираме пари за храна. Няма нищо незаконно", казва още тя.

По думите й единствено въпросният пловдивчанин, подал сигнала, е недоволен, че някакви хора му влизат в имота и отпиват от оставения от него алкохол и си тръгват.

"Но те са предупредени да не влизат там. Само той е недоволен, дори в началото беше съгласен, а сега си промени мнението.

Да, някои от участниците ходят голи. Тук има плажове, ние сме на час и половина от селото, а не в центъра му. Това не е нещо лошо, а приемане на тялото такова, каквото е. Това не е практика, а просто има хора, които се чувстват окей да са без дрехи, но това не е незаконно или страшно. Това е европейски събор Rainbow", посочва в заключение Антония.

Снимка: Plovdiv24.bg

  

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Четох за посещение на тези навлеци в Колорадо.Властите са били потресени . Безброй написани актове.Намерени 3 вида синтетични попиващи вещества .Шерифа и дежурния са стояли там .А след това безброй поражения в гората която са били.

    ОтговорИзтриване
  2. Кметът се е възползвал,че е отпускарския сезон и по големите постове ги няма и си е превишил правата.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I