24smolian.com/Икономика

„За първи път дойдох да работя в Германия преди около 7 години, когато същият този екип стартираше. Наложи се да се върна в България по семейни причини. И когато през 2021-ва отново можех да пътувам и да търся сигурна работа на запад, пак ги потърсих и установих, че в този период са се развивали успешно и са още по-близо до кандидатите за работа, правят ги по-уверени, по-бързо свикват с новата обстановка“, споделя Емил Станев, койко е пристигнал в родината за лятната почивка. Той е клиент на Sano GmbH - немска компания, занимаваща се с подбор и назначаване на кадри в сферата на пакетажа и общото производство на територията на Федералната република.

Фирмата, както и всички останали нейни производни фирми се фокусира върху намирането на работна ръка, като предлага позиции, отговарящи изцяло на квалификацията на нейните кандидати. Тя е директен работодател и предлага сигурни работни позиции в над 70 фабрики на територията на Германия.

Сферата, в която се развиват служителите е пакетаж и общо производство, както на промишлени, така и на хранителни стоки.

До днес работа в Германия чрез екипа и създадената от тях платформа за трудова заетост са намерили около 3 000 граждани на България.

От Sano GmbH осигуряват квартири, „които отговарят на нормален стандарт за спокойна почивка и битови условия“. До работното място наетите ползват служебен транспорт, а за още по-голямо улеснение има назначен отговорник на групата, който е постоянно на тяхно разположение.

„От първият работен ден ангажираният е здравно, социално и пенсионно осигурeн на територията на Германия, което е един от основните принципи на фирмата“, категорични са от Sano GmbH.

„Преди година с тяхна помощ дойдох в Германия. Сега от опита ми в страната виждам, че печелят състезанието с други фирми за предлагане на работа. Придобих още по-голям опит в моята област – координатор. И немският ми вече е на по-добро ниво и изобщо съм много доволна“, казва Пламена Детелинова.

„Помогнаха ми в труден за мен момент, подсигуриха ми стабилна и дългосрочна работа, както и трудов договор, което в днешно време е много важно. Настаниха ме в прилична квартира, имаме и транспорт до фабриката. Доволна съм от фирмата работодател“, отбелязва Красимира Петрова.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Когато през 2001 г. ние, една група приятели бяхме в Хамбург за 2 месеца, българите имахме право само на пребиваване в Германия, не и да работим. Въпреки това работихме на една корабостроителница, плащаха добре, но не ни осигуряваха. Германците са много точни, коректни хора.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I