24smolian.com/Общество

До края на ноември ще бъдат възстановени асфалтовите настилки на разкопаните улици заради водния цикъл. Санкциите пък ще бъдат налагани на фирмите, които не изпълнят това в срок.

Това са основните акценти от поредната работна среща във връзка с изпълнението на Интегрирания воден проект на агломерация Смолян. Тя имаше за цел да се проследят етапите на реализация на проекта, крайните срокове за завършване, както и да се предприемат мерки и действия по координация  на дейностите по строително – монтажните работи, съгласно договорните условия на ФИДИК – червена книга и договорните условия на ФИДИК – жълта книга.

Представителите на фирмите изпълнители представиха информация относно  изпълнението на дейностите, сроковете и улиците с нарушена, възстановена и невъзстановена пътна настилка.

Hа cpeщaтa пpиcъcтвaxa oщe зaм.-oблacтният yпpaвитeл Xpиcтo Cтaнчeв, зaм.-ĸмeтът нa oбщинa Смолян  Mapиaнa Цeĸoвa, yпpaвитeлят нa BиK-Смолян инж. Pyмянa Янчeвcĸa и фиpмитe - изпълнитeли нa пpoeĸтa.

„От представителите на  фирмите, разбрахме, че дейностите по водния проект трябва да приключат в срок и няма да се налага да се връщат пари. Знаете, че в проекта са включени три подобекта. Първият се изпълнява от един консорциум по червен ФИДИК, който е на финала, има два-три месеца за довършване. За другите два подобекта - по жълт ФИДИК и градският колектор, който се изпълнява от трета фирма, срокът е  до 31 декември 2023 г. Ако всичко не завърши в срок, трябва да се връщат пари по проекта. Aĸo тoвa ce cлyчи, BиK-Смолян, ĸaтo ocнoвeн инвecтитop и възлoжитeл, щe фaлиpa“, каза областният управител след срещата.

Стана ясно, че другият проблем е във връзка с недоволството на гражданите, които живеят на улици, където вече са извършени СМР-тата, с изключение на асфалтовата настилка. Има голямо недоволство и жалби от граждани на ул. „Кольо Фичето“, която е единствената улица от графика за възстановяване на асфалтовата настилка на Новия център, която от юни месец тази година е останала с невъзстановена пътна настилка.

От консорциума поеха ангажимент до края на този месец-30 ноември, да приключат с асфалтовите работи.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. ЗАБРАВИХТЕ КВ.КАПТАЖА ИЛИ ТОЙ НИЕ В ГРАДА.ОТКАКТО ЗАПОЧНАХА КОПАНЕТО НА МАЛКИТЕ УЛИЧКИ НИЕ ВЪЗТАНОВЕНО АСФАЛТИРАНО.молим.Ви за вашето ВНИМАНИЕ .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I