24smolian.com/Общество

Местната власт и представителите на държавните институции в област Смолян подкрепят националната кампания „България заслужава!“ за изграждане на 111-метров пилон за българското знаме на Роженските поляни в Родопите. Това стана ясно при среща на  техни представители с управителя на фондация „Наследство в бъдещето“ Симеон Караколев, който представи инициативата.

Пилон Рожен ще е Паметник на Обединението на всички българи у нас и по света, защото националният флаг е безспорен символ, който ни събира, а не ни разделя.  Духовното единение на нацията е най-важната кауза на България днес, категорични бяха всички участници в срещата.

Родолюбивата инициативата за изграждането на нов монумент на българщината в Родопите е признание и изключителен жест към местната общност, смятат кметовете от общини от региона. Паметникът  ще е и допълнителен икономически стимул за развитие на областта, като целогодишна туристическа дестинация.

„С усилията на всички българи, на местната и на държавната власти ще издигнем най-високото българско знаме, част от Паметник на обединението, след няколко месеца. Сигурен съм, че страната ни има нужда от всички нас, че родолюбието и патриотизмът не са  само думи, а и съзидателни дела, защото България заслужава!“, смята идейният създател на проекта Симеон Караколев.

111-метровият пилон на Роженските поляни ще извиси българското знаме на рекордна световна надморска височина от 1430 м. В основата ще бъде вградена капсула на времето и плоча от мрамор, изобразяваща картата на България, с послания към бъдещите поколения.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I