Син език плъзна в Златоградско. Огнища на опасното заболяване са открити в родопската община, алармираха стопани. Заразени животни има в града и в селата Кушла и Цацаровци, потвърдиха и от Областната дирекция по безопасност на храните в Смолян. Изследвания на животни продължават да се правят в цялата община.
Припомняме, че за предотвратяване на разпространението на болестта Син език в Смолянско кметовете на общини в областта вече изпълняват мерките, които бяха посочени от Епизоотичната комисия, стана ясно на второто й заседания при областния управител Димитър Кръстанов. Остава в сила забраната за движение на животните и паша на стадата за времето от 19.00 до 08.00 часа. Собствениците на животни следва да следят за промяна в състоянието на добитъка и да информират ветеринарните специалисти при поява на симптоми като посиняване на езика, ерозии в лигавицата на устната кухина, отоци в муцуната, ерозии във венеца над копитата и др.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I