С научна конференция в Смолян се отбеляза 55 години от създаването на Учителския институт и 20 години от преобразуването му във Филиал на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски". Научният форум бе открит в залата на Планетариума. На него присъстваха ректорът на ПУ проф.д-р Запрян Козлуджов, директорът на местния филиал – проф.д-р Илиян Иванов, представителите на научната общност, организаторите и участниците в Националната научна конференция „Образование и наука за личностно и обществено развитие".
Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави от името на кмета Николай Мелемов ръководството и академичната общност на ПУ" Паисий Хилендарски" – филиал Смолян.
„Филиалът на Пловдивския университет в Смолян е престижна образователна и научна институция, будно академично средище за знания и наука, което обичаме и с което се гордеем. Двойният празник на съвременното висше учебно заведение, което е наследник на дълголетната образователна традиция на Учителския институт в Смолян, е прекрасен повод за заслужена радост и удовлетворение, за равносметка и оптимистичен поглед към утрешния ден, в който ще се развива и утвърждава неговото европейско бъдеще.
Успешно реализирали се възпитаници на Филиала на Пловдивския университет в Смолян има в почти всички региони на страната. Те намират достойно професионално поприще в различни сфери на обществения живот. Няма по-значима отплата от това за всеотдайния труд и на преподавателите, и на студентите. От  сърце Ви желая здраве и самочувствие, успех и много настроение на юбилейните тържества", се казва в поздравителния адрес от кмета Мелемов.
Венера Аръчкова връчи на проф.д-р Илиян Иванов Почетен кристален знак на община Смолян. Той благодари и посочи, че Филиалът на ПУ е утвърдена образователна институция в Смолян, която се гордее със своите научно-изследователски постижения. На конференцията ще бъдат изнесени повече от 70 доклада, а на събитието ще си даде среща академичната общност от цялата страна.  
Проф. д-р Запрян Козлуджов каза при откриването на форума, че образователната институция е изключително важна за цялата област. И за да има Смолян бъдеще трябва да се задържат младите хора. 



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I