За да се изтегли големият джакпот в националната лотария трябва да се изтъркат 1 700 000 билетчета при 3 млн. тираж от една серия. По 500 души средно на ден се нареждат на опашка за търкане пред всеки павилион в областните градове Кърджали и Смолян. Манията е завладяла от деца до старци…
Така в три изречения може да се опише превърналата се в синдром жажда за лесни пари в Родопите. Тя до такава степен се е срастнала с битието на хората в планината, че билетчета на късмета вече се подаряват и за рождени дни. Търка се сутрин с кафето, вечер с бирата след работа, а меракът се е смалил поне до „един нормален надник за деня”.
По темата – четете в новия брой на „Родопи voice
И още в най-четения вестник в Родопите:
Надвишават се сроковете за отнемане на имущество, съдът отхвърля исковете
„Антикорупция” се прицели в Родопите и… „потъна”
Майка на 4-месечно бебе опита да надруса цяло село;
Арест на 36-годишна с 613 таблетки амфети и екстази;
Кметът Мелемов с приз „Смолян-град на знанието”;
Старец обгорен при взрив на газова бутилка в Оградна;„Б” като битка, но край на еуфорията! „Арда” тръгва по своя Виа долороса…
По 500 нови: Селяни дават „гражданство” на кучета…
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I