Народният представител от ГЕРБ и председател на Комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова беше на тридневно посещение в Република Узбекистан. Това е първата визита на българска парламентарна делегация в азиатската държава. От Народното събрание бяха включени и други депутати от групата за приятелство с Узбекистан.
Делегацията проведе среща със зам.-председателя на парламента и народни представители от различни комисии, като заедно разгледаха механизмите, по които функционират законодателните институции на двете държави. Българските депутати проведоха срещи в Министерството на икономиката и Комитета по туризъм.
Срещнаха се също с представители на бизнеса и кметовете на най-големите градове Самарканд и Бухара.
„Узбекистан няма собствен здравноосигурителен фонд и искат да изградят здравно осигуряване или застраховане като смятат, че българското е подходящо за тях и пожелаха да им изпратя преведени устройствените закони за сектор здравеопазване", заяви д-р Дариткова.
По думите й Узбекистан цели задълбочаване на отношенията между нашите две страни, като те проявяват голям интерес към българския туризъм и искат да се организира среща с представители на този бранш.
Българските депутати от групата за приятелство с Узбекистан ще напишат писмо до Министерството на туризма, за да може в кратки срокове да се организира подходящ туристически форум. В тази връзка депутатът информира, че до края на годината в София ще заседава междуправителствена комисия, на която ще бъде обсъдена и тази тема.
Д-р Дариткова отбеляза, че там е развита добивната промишленост, като са едни от най-големите производители на висококачествен памук и кожи в света. В тази насока ще се търсят възможности за съвместни бизнес инвестиции в предприятия за преработка на кожи, памук и цветни метали.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I