През терасата са били евакуирани хората от горящата къща в Рудозем, научи 24smolian.com.
Както вече писахме, триетажната сграда пламнала тази нощ в родопския град. Сигналът за огнения ад е бил подаден на телефон 112 малко преди 1 ч., съобщават от полицията. Пристигналите на място пожарникари видели, че гори третия етаж и покривът. Входът е бил силно задимен и живущите на горящия етаж трима души били в безизходица. Благодарение на бързите действия, те били спасени със стълба, като били изведени от терасата. На помощ на местните пожарникари е пристигнал и екип от службата в Мадан. Помощ са оказали още екипи на ЕВН и ПУ-Рудозем. Все още на място има огнеборци, както и следствена група, която ще се опита да изясни причината за пожара. Къщата, която се намира на ул. „Атанас Буров", е собственост на 62-годишна жена. Пламъците са унищожили около 150 кв.м покривна конструкция, бяла и черна техника, домашно имущество на две домакинства.
„На този етап се знае само, че огънят е тръгнал от етажа, след което се е пренесъл и на покрива. Къщата е гредоред, като долните етажи са наводнени", коментира шефът на Пожарната в Смолян старши комисар Симеон Цървуланов. Огнеборците успели да спасят паркираните в близост до пожара леки автомобили, сградите и гората. Образувано е досъдебно производство за установяване причините за пожара.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I