4 златни сватби отпразнуваха в Момчиловци, като в смолянското село почетоха и новородените деца през годината. Това се случи на специална церемония в Ритуалната зала в кметството. Най-малките жители-Стилияна, Мария и Илия, родени през 2018 г. , получиха първата еднократна финансова помощ в размер на 200 лв. от благотворителния фонд, основан от Надя и Свилен Савови в памет на техните родители, съобщи кметът на Момчиловци Сийка Суркова. Бебчетата получили подаръци и поздрави от Община Смолян, Кметство Момчиловци, НЧ "Светлина - 1925", ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", ДГ "Изворче" и Дамски клуб "Емоция". Милото тържество продължило със златните сватби на семействата Петър и Руска Величкови, Янка и Васил Илчеви, Руска и Никола Анилови, Елена и Ангел Кедикови.
„Тъй като за 50 години чувствата добиват отенъка на старо злато, брачните халки на двойките бяха подменени с нови. Всички те получиха удостоверения за успешен 50-годишен брак, поздрави и пожелания от институциите, пенсионерския клуб, близки и приятели“, добави Суркова.
Гости на празника бяха секретарят на Община Смолян Момчил Николов и местния свещеник отец Николай Рангелов.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I