За около две седмици покривът на къщата, която пострада сериозно при пожар в село Момчиловци, е възстановен отново. „Това стана благодарение на общите усилия на дарители, майстори и добри хора от цялата страна. В студените дни, при минус 2 градуса, бригада от 15 души майстореше конструкцията. Керемидите дари собственикът на голям хипермаркет в Пловдив Иван Вичков”, каза кметът на селото Сийка Суркова. Тя благодари на всички, взели участие в изграждането на новия покрив за изключително кратко време.
За извършване на ремонтните дейности за възстановяване на къщата са нужни още близо 30 хил. лв. Дарителската акция продължава. По всички магазини в Момчиловци има оставени кутии за дарения, открита е и банкова сметка. В акцията се включи и клуб „Милосърдие” към ПГТТ „Христо Ботев” в Смолян, който събра и достави на нуждаещото се семейство посуда, одеяла, дрехи, неща от първа необходимост. Все още е рано да се каже дали пострадалото от пожара семейство ще може да посрещне Коледните и Новогодишните празници в дома си.
Пожарът избухна на 10 срещу 11 ноември.  Предполагаемата причина за инцидента е непочистен комин. Въпреки положените огромни усилия от над 100 доброволци и пожарникари от Смолян, огънят изпепели изцяло покрива, а трите етажа бяха напълно наводнени.
Това е трети пожар в Момчиловци през последните няколко години, който оставя хора без покрив.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I