Има заловен ловец за бракониерския лов край Златоград, където бяха открити убити три диви прасета. Това става ясно от съобщение на Изпълнителната агенция по горите.
Бракониерската проява е констатирана по време на проверка по сигнал, на територията на Държавно горско стопанство Златоград. Намерени са убити три диви свине. На място е заловен ловец от съседната Ловна дружина „Фабрика” да пренася едното от убитите животни. Ловецът е бил с извадено от калъф, сглобено и заредено ловно оръжие и талон за групов лов по разрешително за лов в Ловностопански район „Фабрика“, което е различно от мястото на нарушението.
За бракониерската проява служителите на РДГ Смолян са съставили акт за установено нарушение на Закона за лова и опазване на дивеча.
На мястото на нарушението присъствали и други ловци от ЛРД „Фабрика“, които били с ловни дрехи и боеприпаси, без оръжия.
На място е пристигнала дежурна оперативна група и е образувано досъдебно производство по случая.
Това не е първата проява от страна на ЛРД „Фабрика“ за нарушения по Закона на лова, съобщават от Агенцията по горите. От там припомнят, че срещу същата дружина през октомври 2016 година е бил подаден сигнал от ЛС „Мадан“ (в което тя членуваше до този момент) за убити 2 броя диви свине, с разрешително за групов лов на хищници, като случая бе приключен с неизвестен извършител.
Както вече писахме, от полицията съобщиха са случая през седмицата, като на този етап убитите прасета са изпратени за експертиза в специализирана лаборатория в Стара Загора, където ще бъде направен подробен анализ.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I