Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) загуби първия етап от съдебната битка срещу бившия кмет на Неделино Стоян Беширов и съпругата му Виолета, научи 24smolian.com. Съдът в Кърджали остави без разглеждане исковата молба на Комисията, с която е предявен осъдителен иск срещу Беширови. Производството е прекратено, а Комисията е осъдена да заплати направените по делото разноски за адвокатско възнаграждение в размер на 9 900 лева. Комисията не е успяла в срок да провери Беширови.
„След като не е било взето решение от Комисията за образуване на производството по отменения Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество (ЗОПДНПИ) до изтичане на преклузивния срок на проверката, който срок се прилага служебно, то предявения иск е недопустим, поради което следва да бъде оставен без разглеждане, а производството по делото следва да бъде прекратено“, посочва в мотивите си съдът в Кърджали. Решението подлежи на обжалване.
Припомняме, че Комисията внесе иск за отнемане на имущество на Стоян Беширов имущество в размер на 421 425 лв.
Процедурата бе започната по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество след получено уведомление, че Беширов е привлечен като обвиняем за това, че като кмет на Неделино умишлено не изпълнил и нарушил служебните си задължения във връзка със Закона за обществените поръчки и от това са настъпили значителни вредни последици за общината.
Комисията претендира за отнемане от Стоян Беширов, съпругата му и контролираните от тях търговски дружества на земеделски земи и гори на територията на село Загорски, общ. Кирково, град Неделино и град Ракитово, както и суми, преминали по банкови сметки и лични парични вноски в търговски дружества.
Както вече 24rodopi.com писа, обвинителният акт срещу бившия кмет на Неделино Стоян Беширов е от 348 страници. Той бе внесен от спецзвено към Софийската градска прокуратура.
На снимката: Комплексът на Беширов над Неделино
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I