Как да изглежда новият център на Доспат? Това питат в родопския град по време на обществено обсъждане за мащабната инвестиция. С реализирането на проекта Общинският център, който е и курортен град, ще бъде напълно обновен, каза кметът на Доспат Елин Радев, цитиран от БНР.
Близо 45 млн. лв. ще бъдат инвестициите в общината за последния кметски мандат.
 „С решение на общинския съвет започнахме процедура за промяна на предназначението на земята на стадиона. На него повече от 10 години не се е играло футбол. Имаме и малко игрище, което в новия проект е предвидено да бъде изместено до спортната зала. Пуснахме конкурс за изпълнител – да представят визия как ще изглежда новият център. Комисия одобри и избра проект. На базата на този проект сме пуснали публично обсъждане“, добави той.
Предложения от жителите на общината ще се приемат в управата до края на този месец. Предстои да се изготви подробен устройствен план от управата и технически проект за изграждане на новия център от спечелилия конкурса.
Необходимата инвестиция се изчислява на около 3,5 млн. лв., като очакванията са тя да бъде целево отпусната на община Доспат с постановление от Министерски съвет през тази година, допълни кметът Елин Радев. Той иска да бъде направен един добър център, защото сегашният е остарял и захабен и туристите не могат да почувстват, че има център на града.
„Затова сме предвидили центърът да бъде с голям паркинг, подземен, с 60 места, детски кът, басейни, сцена за изяви, много зелени площи. Центърът го свързваме с парк музея на чешмите, имаме 34 чешми. Общата площ на парка с центъра ще стане около 34 декара, а самият център е 14 дка“, уточни кметът.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I