Няма никаква драма от това, че председателят на ПГ на ГЕРБ в 42-рото Народно събрание ще напусне парламента, заяви Цветан Цветанов. Подалият оставка обаче ще остане зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията.
Решението за напускането на парламента щяло да покаже, че Цветанов не иска да разцепва ГЕРБ, каза №2 в управляващата партия.
Няма от какво да се срамувам, каза Цветанов. Той споделил решението си с премиера Бойко Борисов, с когото работят заедно от 2001 година. Цветанов е възпрепятствал депутати, които искали да го посрещнат на летище София днес. Цветанов се завърна от конференция в САЩ.
Винаги съм се ръководил от семейните ценности и в едно семейство, ако има развод, страдат децата, коментира Цветанов. Винаги съм изповядвал да сме екип. Ако взимаш решение под въздействието на емоции - правиш дупки и езера, допълни той.
Да спрем със спекулациите. Няма драма от това, че ще напусна НС. Избрал съм да съм част от каузата на ГЕРБ. И няма да сложа личното и егото си, заяви Цветанов. Той обясни, че не иска спекулации, че седи в НС само и единствено да се държи за депутатския мандат и е взел решението обосновано и ясно.
Смятате ли, че позицията и постовете имат значение за нас. Възприемам политическия проект ГЕРБ като кауза. И никога не съм правил нищо, което да не кореспондира с волята на лидера ни и тази на съпругата ми, обясни Цветанов.
С премиера имаме много прагматични и искрени разговори, говорим като равен с равен по важни теми. Натиск върху мен не е имало. Винаги взимам решенията си, ръководен от каузата ГЕРБ и това, което може да ограничи спекулациите, допълни Цветанов. Смятате ли, че 60-годишен мъж и 53-годишен мъж ще се държат като тийнеджъри и ще се оставят да ги разбиват. Имам чуваемост за мненията, коментира той на въпрос дали е имало натиск върху него за оставка.
Няма от какво да се срамувам. Единственото, от което съм направил е да огранича възможността да излизат политически декларации. И спрях колеги да ме посрещнат на летището, разказа той.
Не трябва да се говори в никакъв случай, че има и минимално разделение в ГЕРБ. Това е кауза за мен и за лидера ни, за всички членове и симпатизанти, категоричен бе Цветанов.
Аз съм политическото лице, което трябваше да бъде ударено точно преди изборите от този сценарий, коментира Цветанов. Болно ми е от всичко, което се изля към мен и партията ми. Но ветровете брулят големите върхове, допълни той.
Благодаря на тези, които се постараха да бъдат обективни. И на тези, които създадоха внушенията за манипулации. Чух много неща за себе си и за прегрешенията ми, каза Цветанов.
Категорично заявявам, че във всичко, което съм правил, съм се ръководил от законността и да е в обществен интерес. Отношенията ми с някой винаги са минавали съгласно българското законодателство и спазвайки всички изисквания и правни норми, категоричен бе зам.-шефът на ГЕРБ. Горд съм с това, което съм правил и съм защитавал интересите на българските граждани, допълни той.
По повод обвиненията, че се е опитал да прикрие проверката за небостъргача на "Артекс", Цветанов извади писмото на Инициативния комитет от "Лозенец", което е изпратил заедно с материалите. Трябваше да покажат цялото писмо и да се кажат всички адресати на това писмо, каза Цветанов и изброи президента, премиера, парламентарната шефка, главния прокурор, шефовете на всички групи в парламента, омбудсмана, столичния кмет и много други. Това е сигналът, който е внесен на 25.05.2018 г. И съгласно закона препратих сигнала до компетентен орган. Като председател на вътрешната комисия и като председател на ПГ съм спазил АПК и това, което съм направил, ме е задължил законът и съм го направил по съответния правен ред. Направил съм това, което се изисква по закон и ако това беше проверено, нямаше да изпаднем в заблуждение на гражданите, каза той.
По повод обвиненията за лобизъм със сградата на "Артекс" чрез промените в ЗУТ, Цветанов обясни, че всички специалисти казват, че този закон няма никакво отношения към тази сграда. Когато се поднася невярна информация, се създава обществено настроение, което рефлектира върху лица и партии и в случая жертвата бях аз, каза той.
Винаги, по всяко време, откакто се занимавам с политика, съм споделял решенията си с най-близките си хора. И днес го споделих с премиера Борисов. През всички години с него сме се ръководили само от закона и сме градили доверие един към друг.
Важно житейско решение за мен бе да напусна МВР, когато той ме помоли 2009 г., за да тръгнем на избори. И в Столична община съм се ръководил само от закона. Трябваше да вземем важното решение с Борисов кой ще оглави ГЕРБ - поради законовите ограничения аз поех лидерството на ГЕРБ от декември 2006 г. и поех отговорността да създадем хоризонтален принцип на управление на партията. Явихме се на изборите, за да има видими резултати от управлението, да не се спират еврофондовете. През 2009 г. това, което направихме в Изпълнителната власт, беше благодарение на подкрепата на членовете ни. От тогава насам ГЕРБ е получавала на всички избори над 1,1 млн. гласа.

Имаме вече решение с премиера, което ще предложим на парламентарната група за шеф, каза Цветанов, но отказа да го съобщи.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I