Секретарят на община Смолян Момчил Николов откри Първия мастърс турнир по плуване ,,Родопа Смолян”. Състезанието се провежда в Плувния басейн, а в него участват над 180 състезатели от страната и чужбина. Събитието се радва на голям интерес и публика. Турнирът стана възможен благодарение на усилията на общинското ръководство в града и кмета Николай Мелемов, които обновиха и въведоха в експлоатация Плувния басейн на Смолян след двадесетгодишно прекъсване, каза при откриването известната ни плувкиня и майстор на спорта Катя Соколова. По този повод беше връчен Плакет на община Смолян с благодарност за всичко, което се прави за плуването в Смолян. Отличието получи секретарят Николов. 
Соколова припомни, че в този басейн се родиха и израснаха плеяда талантливи плувци, като първия майстор на спорта в Смолян Цветанка Биволарска, световния шампион за ветерани Антон Михайлов, първата олимпийска медалистка Антоанета Френкева, единадесеткратния носител Световната купа по плуване и Плуване в ледени води Петър Стойчев, европейските шампиони по плуване за юноши Михаил Савов и Боян Боянов, както и десетки други шампиони на страната в различни възрастови групи, национали, майстори на спорта и рекордьори.
Не би било възможно да се развият спортистите и без техните треньори. По този повод бяха припомнени имената на първата треньорка на смолянските плувци Невена Андонова. От редовете на нейните възпитаници се е родило едно цяло поколение смолянски треньори. Безспорно човекът с най-голям принос за създаването на смолянската плувна школа, създал методологията и изградил организационната структура, това е Ботко Трендафилов.
Сред гостите на турнира от различните клубове на страната са все титулувани и изявени плувци, представяли достойно своите отбори и България в плувните състезания.
Гост на турнира, който поздрави присъстващите, е и Здравка Йорданова, председател на Българската мастерс федерация / БМФ/.   
В турнира участват и два отбора от Турция и Гърция. Надпреварите в различните стилове продължават и утре.
Организатор на състезанието е ПК „Родопа” със съдействието на община Смолян и БМФ.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I